• یکشنبه ۱۲ آذر ماه، ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۸
  • دسته بندی : اقتصادی
  • کد خبر : 969-1784-5
  • خبرنگار : 1128
  • منبع خبر : ----

/گزارش/

دلایل برتری روغن کلزا چیست؟

روغن کلزا سرشار از دو نوع اسید چرب است که برای بدن انسان حکم کیمیا را دارد، چون این دو نوع اسید در بدن تولید نمی‌شوند. اولی "اسید آلفا لینولنیک" است که از بدن در مقابل حملات قلبی حفاظت کرده و موجب کاهش کلسترول بد بدن می‌شود. اسید چرب بعدی "اسید لینولئیک" یک اسید چرب امگا6 است. این اسید برای مغز بسیار مفید است و در رشد نوزادان نقش بسزایی دارد. هر دو این‌ها برای بدن ضروری هستند و هر دو در گروه چربی‌های سالم غیراشباع قرار دارند. 
  
مدیر گروه تحقیقات صنایع غذایی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌شرقی در این خصوص گفت‌وگو با ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی اظهارکرد: روغن کلزا فاقد کلسترول بوده و نسبت به تمامی روغن‌های خوراکی در جهان کم‌ترین چربی اشباع را دارد.


محرمعلی برخورداری خاطرنشان کرد: دانه کلزا دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین و ۱۲ تا ۲۰ درصد پوست است.


وی با اشاره به میزان چربی اشباع شده روغن کلزا ادامه داد: چربی اشباع شده روغن کلزا در مقایسه با روغن زیتون (3.14درصد) شش درصد است؛ هم‌چنین اسیدهای چرب امگا 3 در آن 10 برابر بیش‌تر و ویتامین E هم در آن 50 درصد بیش‌تر است.


مدیر گروه تحقیقات صنایع غذایی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌شرقی یادآور شد: روغن کلزا یکی از سالم‌ترین روغن‌ها است اما نگرانی موجود درباره‌اش این است که موقع داغ شدن، زود شروع به دود کردن می‌کند. این اتفاق وقتی می‌افتد که اسیدهای چرب موجود در روغن اکسیده می‌شوند و رادیکال‌های آزاد خطرناک ایجاد می‌کنند.


وی از بخار کردن روغن کلزا گفت و افزود: روغن کلزا خیلی بخار می‌کند، بنابراین از آن برای سرخ کردن یا کباب کردن استفاده کنید.


برخورداری، روغن کلزا را در کاهش بیماری های قلبی تاثیرگذار دانست و تاکید کرد: این روغن نه تنها باعث افزایش کلسترول نمی‌شود بلکه می تواند در کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی هم موثر باشد چون با ماده گیاهی به نام فیتوسترول ترکیب شده و باعث جذب کلسترول خون می‌شود.


عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌شرقی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: روغن کلزا بيشترين ميزان اسيد آلفا لينولنيک ( امگا 3 ) را در ميان روغن های گياهي شناخته شده دارد. 


جابر سلیمانی افزود: مشخص شده است که مصرف منظم این روغن، با کاهش شیوع مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی ارتباط مستقیم دارد . 


وی از نقش روغن کلزا در تامین ویتامین E مورد نیاز بدن گفت و خاطرنشان کرد: استفاده از روغن کلزا در یک وعده غذایی یک چهارم ویتامین E مورد نیاز بدن را تامین می‌کند. این ویتامین نوعی آنتی اکسیدانت است که از چربی‌ها و پروتئین‌های بدن‌تان در مقابل تخریب‌ها محافظت می‌کند.   

            
سلیمانی ادامه داد: روغن کلزا به عنوان یک روغن سالم و سلامتی بخش معرفی شده و در بازارهای سراسر جهان تقاضای زیادی دارد. و در مجموع سومین روغن نباتی معروف درجهان هست.


کارشناس صنایع غذایی و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی یادآور شد: یک لیتر از این روغن پنج برابر روغن معمولی مصرف می‌شود یعنی پنج بار مصرف مجدد، مشکلی برای بدن ایجاد نمی‌کند و تغییر رنگ و بو نخواهد داشت. 


وی با اشاره به نقش روغن کلزا در رشد غشای مغز کودکان افزود: از مزایای دیگر این روغن آن است که به علت داشتن لینولئیک بالا باعث رشد غشای مغز کودکان زیر 2 سال می شود و رشد مطلوب را ایجاد می کند.


سلیمانی، روغن کلزا را بهترین روغن برای سرخ‌کردنی‌ها دانست و تاکید کرد: ویتامین E موجب کاهش احتمال بیماری‌های قلبی، سرطان و اختلال حافظه می‌شود. به همه خواص روغن کلزا این ویژگی مثبت را هم اضافه کنید، که این روغن به دلیل آستانه تحمل بالایی که در مقابل حرارت دارد، می‌تواند بهترین روغن برای سرخ‌کردنی‌ها هم باشد. 

  
براساس این گزارش، روغن کلزا مخلوطی متعادل و ایده آل از اسیدهای چرب است. از مزایای دیگر این روغن آن است که به علت داشتن لینولئیک بالا باعث رشد غشای مغز کودکان زیر دو سال می شود و رشد مطلوب را ایجاد می کند. یک لیتر از این روغن پنج برابر روغن معمولی مصرف می شود یعنی پنج  بار مصرف مجدد، مشکلی برای بدن ایجاد نمی کند و تغییر رنگ و بو نخواهد داشت.

گزارش از: امیر مسعود طایفه سلطانخانی

انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: