• چهارشنبه ۱۹ مهر ماه، ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۱
  • دسته بندی : علمی و آموزشی
  • کد خبر : 967-2986-5
  • خبرنگار : 1173
  • منبع خبر : ----

سرماخوردگی پاییزه و راه‎‎های پیشگیری از آن

یک متخصص تغذیه با ارائه‎ی‌ توضیحاتی، راهکارهای پیشگیری از سرماخوردگی پاییزه را تشریح کرد.‎‎ 
  
دکتر حسن فرهاد غیبی در گفت‎وگو با ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، با اشاره به شیوع سرماخوردگی با شروع فصل پاییز گفت: مردم آمادگی مقابله با هوای سرد در پاییز را ندارند؛ بنابراین  پیشگیری از سرماخوردگی در فصل پاییز از درمان بعد از سرماخوردگی بهتر است و داشتن تغذیه‎ی سالم و تقویت سیتم ایمنی بدن، از جمله راهکارهای بهبود سریع بیماری به شمار می‎آیند. 
  
وی افزود: رعایت مسائل بهداشتی و امتناع از دست دادن و روبوسی با افرادی که سرما خورده‎اند و شست وشوی مداوم دست‎ها از جمله موارد بهداشتی هستند که حتما باید رعایت شوند و باید از دست زدن به ترشحات بینی و چشم نیز خودداری کرد؛ چراکه در انتقال ویروس بسیار موثر هستند. 
  
وی بیان کرد: تغذیه‎ی مناسب راه ورود میکروب‎ها به بدن را می‎بندد و در این میان افراد با سیستم ایمنی ضعیف و افرادی که کم خونی ناشی از ضعف آهن دارند، باید بیش از سایر افراد برای تقویت سیستم ایمنی خود تلاش کنند. 
  
این متخصص تغذیه تاکید کرد: در این راستا مصرف ویتامین‎ها و ریزمغذی‎ها باید مورد توجه افراد قرار گیرد و با توجه به اینکه کمبود ویتامین‎های د و ث در جامعه‎ی ما شایع است، افراد می‎توانند بخشی از ویتامین D را از نور خورشید کسب کنند. البته این نکته نیز نباید فراموش شود که نور خورشید از ساعت 10 الی 16 آسیب‌رسان‎تر است؛ بنابراین قرار گرفتن در معرض نور خورشید و به منظور تامین ویتامین D باید قبل از این ساعات انجام شود. 
  
وی گفت: 90 درصد ویتامین D از طریق پوست جذب می‎شود و اگر فردی روزانه حدود 10 الی 20 دقیقه در معرض نور خورشید قرار گیرد، بخش زیادی از ویتامین D مورد نیاز خود را تامین کرده است. هرم غذایی تمامی مواد مورد نیاز بدن به جز ویتامین D، C و ید را تامین می‎کند. از این رو این بخش از ویتامین‎ها باید از راه دیگری تامین شود. 
  
وی افزود: ویتامین A نیز از ویتامین‎های محلول در چربی و جزو آنتی اکسیدان‌ها است که در شیر، روغن‎های خوراکی و بتا کاروتن‌ها یا محصولات نارنجی، زرد و قرمز رنگ وجود دارد. ویتامین آ در مواد غذایی به شکل رتینول یافت شده و در بدن به ویتامین آ تبدیل می‌شود. 
  
غیبی با بیان این که مصرف املاحی همچون زینک نیز در پیشگیری از سرماخوردگی موثرهستند، گفت: گوشت، لبنیات و حبوبات منابع خوبی برای تامین املاح به شمار می‎آیند. همچنین ویتامین C که در مرکبات، فلفل دلمه‎ای و سبزیجات یافت می‌شوند، باید در برنامه‎ی غذایی افراد گنجانده شود و از آنجایی که این ویتامین سریع از بین می‎رود، باید بلافاصله مصرف شود. 
 

انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: