استاندار آذربایجانشرقی تاکید کرد: پتانسیلهای اقتصادی استان، زمینهی همکاری مشترک خوبی با کشور نامیبیا را فراهم میکند.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجانشرقی، اسماعیل جبارزاده در دیدار با هیئت اقتصادی نامینیا در محل استانداری تبریز اظهار کرد: آذربایجانشرقی به عنوان یکی از استانهایی است که پیشینهی تاریخی، اقتصادی و فرهنگی و سیاسی دیرینهای دارد؛ به طوری که سابقهی تجارت در این استان قدمت دیرینهای دارد که به دلیل قرار گرفتن تبریز در مسیر جادهی ابریشم است.
وی افزود: بازار بزرگ تبریز نیز به عنوان میراث جهانی ثبت شده است و امروزه نیز مرکز تجارت جهانی و شمالغرب به شمار میآید. همچنین این استان دارای سه میلیون و 800 هزار نفر جمعیت و 240هزار نفر دانشجو است که بخش عمدهای از آن را دانشجویان دورهی تحصیلات تشکیل میدهند.
وی عنوان کرد: 3700 نفر نیز عضو هیئت علمی دانشگاهها و مراکز علمی هستند که به عنوان سرمایههای انسانی شناخته میشوند.
جبارزاده بیان کرد: این استان در تولید صنایع سنگین اعم از خودرو و ماشینآلات سنگین نیز به عنوان یکی از اولین تامینکنندههای نیاز کشور به شمار میآید و اخیراً نیز بخشی از تولیدات خود را به کشورهای همسایه همچون جمهوری آذربایجان و ترکیه صادر کرده است.
وی افزود: همچنین وجود کارخانههای بزرگ داروسازی نیز از دیگر مزیتهای این استان است و آذربایجانشرقی همچنین به عنوان یکی از صادرکنندگان شیرینی و شکلات به کشورهای مختلف به شمار میآید.
وی با اشاره به اینکه این استان دسترسی چندانی به منابع دریایی، نفتی و گاز ندارد، گفت: برخلاف این حقایق، استان ما در تولید و پرورش شیلات، تولید تجهیزات استخراج نفت و گاز جزو برترینها به شمار میآید.
استادار آذربایجانشرقی با بیان اینکه این استان پیشینهی سیاسی و علمی برتری دارد، گفت: رهبر معظم انقلاب نیز اهل این دیار و خطه هستند و مردم انقلابی این خطه همواره به مبارزه با ظلم برخواستهاند و در پیروزی انقلاب اسلامی ایران نیز این خطه نقش بسیار مهمی را ایفا کردند.
وی عنوان کرد: زمینههای آموزشی نیز میتواند همکاری خوبی را بین این دو کشور و استان ما فراهم کند و دانشگاه علوم پزشکی تبریز به خصوص در این مورد همواره جزو برترینها در سطح کشور بوده است.
وی گفت: استان ما در بخش کشاورزی نیز از توانمندیهای بسیار خوبی برخوردار بوده و در سال گذشته حدود 700 هزار تن گندم در این استان تولید شده است.
جبارزاده خاطرنشان کرد: با توجه به این که کشور نامیبیا از منابع و تجارب بسیار غنی و خوبی همچون الماس، شیلات، کشاورزی و تولید گوشت برخوردار است، فلذا زمینههای مشترک زیادی برای همکاری بین این دو کشور وجود دارد.
انتهای پیام