• جمعه ۱۱ فروردین ماه، ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۰
  • دسته بندی : فرهنگی و هنری
  • کد خبر : 961-3887-5
  • خبرنگار : 1173
  • منبع خبر : ----

/نوروز 96؛ دروازه ورود به تبریز 2018/

شیرینی‌های محبوب تبریز زمینه‌ساز سفری شیرین

تبریز که همیشه به اولین بودن مشهور است در آشپزی و شیرینی‌پزی نیز حرف بسیاری برای گفتن دارد.

به گزارش ایسنا ، منطقه آذربایجان‌شرقی، در خیابان‌های تبریز که قدم می‌زنی، شیرینی‌های خوشمزه از پشت شیشه‌ی قنادی‌ها و شیشرینی‌پزی‌ها خودنمایی می‌کنند و انتخاب یکی از میان دنیاییی از شیرینی شاید جزو یکی از سخت‌ترین انتخاب‌ها باشد.

در قنادی‎های تبریز می‌توانی همه نوع شیرینی از خامه‌ای‌های فریبنده و رنگارنگ تا شیرنی‌های محلی همچون قرابیه را پیدا کنی و قنادان چیره‌دست تبریزی با چنان مهارت و ظرافتی کیک و شیرینی را پخته و تزیین می‎کنند که گویا مشغول آفرینش اثری هنری هستند.

حتی شیرینی مشهدی و باقلوای ترکیه نیز در قنادی‎های این شهر پیدا می‌شود و چه بسا در اکثر موارد از نوع بومی و اصلی آن نیز خوشمزه‌تر است و در اوج سفرها، دم عید و در تابستان همه‌ی مسافران را شیرینی به دست می‌بینی که در یک دست چمدان و در دست دیگر نیز انواع شیرینی‌های محلی تبریز را به عنوان سوغات و تحفه‌ای خوشمزه از این شهر به شهر خود می‌برند.

ایام نوروز و انواع مناسبت‌ها نیز فرصت مناسبی برای پذیرایی از مهمانان با این شیرنی‌ها است و در خانه‌ی یکی بانوی آذری حداقل نیمی از شیرینی‌های محبوب تبریز در منوی پذیرایی وجود دارند و وقتی مهمان خانه‌ی یک آذری می‌شوی، اشتها برای امتحان همه‌‌ی شیرینی‌ها دو برابر می‌شود.

از این رو سراغ یکی از قنادان شهر رفتیم تا علت شهرت تبریز را در داشتن روزمه‌ای قابل توجه در پخت شیرینی جویا شویم.

آقای قناد می‌گوید: مردم تبریز ذائقه‌ای خاص و شیرین پسند دارند و همچنین شیرینی‌‌های بومی هر شهری نیز با توجه ذائقه‌ی مردم آن منطقه و مواد اولیه‌ی در دسترس تهیه می‌شود و باسلوق یا راحت‌الحلقوم، ریس، نوقا، قرابیه، لوز و باقلوا از جمله شیرینی‎های محبوب و محلی تبریز هستند که شهرت جهانی دارند و هیچ گردشگر و مسافری بدون خرید این شیرینی‌ها این شهر را ترک نمی‌کند.

قناد دیگری نیز در این باره می‌گوید: شیرینی‌های محلی تبریز به دلیل داشتن مواد اولیه‌ی سالم از سالم‌ترین شیرینی‌ها هستند و در تهیه‌ی اکثر شیرینی‌های تبریز، استفاده از مغزها همچون پسته و گردو بسیار رایج است و این نوع شیرینی‌ها طالبان بیشتری دارند؛ به طوری که مشتریان دم عید نیز همواره سراغ قرابیه‌ی پسته‌ای و شیرینی گردویی و یا به گویش آذری‌ها شیرینی "پیچ انگشتی" را می‌گیرند و در اعیاد و مناسبت‌ها مردم برای خریدن این شیرینی‌ها صف می‌بندند.

"قرابیه" شاید مجلسی‌ترین و پرطرفدارترین شیرینی محلی تبریز باشد و مردمان این منطقه در تمامی مناسبت‌ها اعم از عید و مجالس عروسی و خواستگاری این شیرینی را تهیه می‎کنند و در تهیه‌ی این شیرینی از آرد، سفیده‌ی تخم مرغ، بادام، پسته، نارگیل و شکر استفاده می‌شود.

"ریس یا اریس" نیز با استفاده از پودر کاکائو، شکر، روغن و پسته و در انواع تسبیحی، شیری و پسته‌ای و یا ساده تهیه می‌شود.

"باسلوق" از دیگر شیرینی‌های سالمی است که در تهیه‌ی آن از نشاسته، گردو، شکر، جوهر لیمو و آرد استفاده می‌شود که از تنوع و اشکال زیادی برخوردار است.

"باقلوا" از شیرینی‌هایی است که مقاومت کردن در برابر نخوردن آن از عهده‌ی کسی برنمی‌آید و اکثر افراد و به خصوص افراد باسلیقه و خوش اشتها این نوع را بیش از سایرین ترجیح می‌دهند.

این تنها بخشی از تنوع شیرینیجات در تبریز بود و اگر به این شهر سفر کردید، بی‌شک خرید شیرینی‌های محلی تبریز به عنوان سوغاتی برای عزیزان خود بهترین گزینه خواهد بود.

گزارش از نسرین سوار


انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: