• دوشنبه ۱۲ آذر ماه، ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۷
  • دسته بندی : علمی و آموزشی
  • کد خبر : 979-786-5
  • خبرنگار : 1179
  • منبع خبر : ----

متخصص تغذیه در گفت‌وگو با ایسنا:

ظروف مسی، مس بدن را تامین نمی‌کند

یک متخصص تغذیه با بیان این‌که استفاده از ظروف مسی برای بدن هیچ گونه فوایدی ندارد، گفت: پخت و پز طولانی مدت در ظروف مسی باعث اختلال و مسمومیت در کبد و سیستم ایمنی بدن می‌شود. 
  
دکتر«حسن فرهاد غیبی» در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، با بیان این‌که نوعی باور غلط وجود دارد که ظروف مسی جزو بهترین ظروف برای پخت و پز غذا بوده و برای بدن مفید است، اظهار کرد: در زمان گذشته با توجه به محدودیت ظروف، افراد مجبور به استفاده از ظروف مسی بودند و به همین دلیل ظروف را قبل از استفاده قلع اندود می‌کردند تا مس وارد ماده غذایی نشود. 
  
وی افزود: باتوجه به این‌که مس فلزی واکنش پذیر بوده و زمانی که در معرض هوا قرار می‌گیرد، اکسید شده و لایه‌ی سبز رنگ یعنی اکسید مس روی ظروف مسی ایجاد می‌شود. 
  
غیبی با بیان این‌که برای جلوگیری از اکسید شدن، ظروف مسی را قلع اندود می‌کنند تا اکسید مس وارد بدن نشود، افزود: زمانی که قلع ظروف مسی از بین می‌رود، مس با مواد اسیدی و ترش مزه واکنش نشان داده و مواد با قلع مخلوط و وارد بدن می‌شود. 
  
وی با تاکید بر این‌که یون مس مورد نیاز بدن را می‌توان از طریق مواد غذایی از جمله گوشت‌ها، حبوبات و جگر تامین کرد، افزود: نیازی نیست مس بدن را از طریق ظروف مسی تامین کنیم. 
  
یک متخصص تغذیه با بیان این‌که اکسید مس وارد شده به بدن، مشکل ایجاد کرده و از جذب کلسیم و آهن به بدن جلوگیری می‌کند، گفت: اکسید مس در کبد تجمع شده و موجب نارسایی کبدی و کلیوی شده و کم خونی حاد و اثرات منفی در استخوان‌ها ایجاد می‌کند. 
  
وی ادامه داد: سایت رسمی سازمان غذا و داروی آمریکا  که معتبرترین مرجع برای مواد دارویی و غذایی به‌شمار می‌رود، استفاده از ظروف مسی را مضر می‌داند و حتی استفاده از آن را برای پخت و پز به ویژه غذاهایی که ماهیت اسیدی دارند را موجب ایجاد مسمومیت با مس عنوان کرده است. 
  
غیبی با بیان این‌که امروزه افراد برای اندود کردن ظروف مسی از قلع و سرب استفاده می‌کنند، گفت: خطر سرب بیشترازمس و قلع است، با تجمع در کبد باعث مسمومیت شدید کبدی می‌شود به همین دلیل توصیه ‌می‌کنیم تا حدالامکان از ظروف مسی استفاده کرده و برای قلع اندود کردن آن با سرب خودداری کنند. 
  
وی خاطرنشان کرد: زمانی که رویه‌ی سفید ظروف مسی از بین می‌رود دیگر قابل استفاده نیستند؛ چرا که اکسید مس تولید شده به بدن آسیب می‌رساند. 
  
وی ادامه داد: توصیه می‌شود افراد برای پخت و پز از ظروف شیشه پیرکس که سالم و استاندارد هستند، استفاده کنند. 
  
یک متخصص تغذیه افزود: کسانی که بیماری خاصی دارند در پخت و پز غدا نباید از ظروف مسی استفاده کنند.

انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: